Warning: include_once(/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/qdp88513/247bioplastics.com/wp-content/advanced-cache.php on line 20

Warning: include_once(): Failed opening '/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/qdp88513/247bioplastics.com/wp-content/advanced-cache.php on line 20
Wat is spuitgieten? - 247Bioplastics.com

Wat is spuitgieten

Spuitgieten is een vormtechniek die gebruikt wordt om kunststof producten te maken. Hierbij wordt granulaat (korrels) of poeder gesmolten tot een massa, deze wordt onder hoge druk in een matrijs gespoten waar een holte inzit met de gewenste vorm van het product. Bij het afkoelen van het materiaal wordt dit weer hard en is het uiteindelijke product ontstaan.

Hoe werkt spuitgieten?

 1. Granulaat wordt in de machine gestort.
 2. Verwarmde schroef die het gesmolten materiaal in de matrijsholte perst.
 3. Matrijsdelen die samen de complete holte maken.
 4. Uiteindelijke product die uit de matrijs komt na het stollen.

Wat kost spuitgieten voor uw product?

Via onze platformen 247plastics.com en 247bioplastics.com kunt u eenvoudig een prijs opvragen voor uw product. U ontvangt dan binnen 24 uur een vrijblijvende opgave, zodat u snel inzicht heeft in de kosten voor uw product.

Kunststof spuitgieten

 

Spuitgieten is de belangrijkste verwerkingstechniek van thermoplasten, thermoharders en metalen met een laag smeltpunt. Als onderdeel van QDP verwerken wij thermoplastische kunststoffen, in het Engels ook wel plastic genoemd. QDP beschikt over diverse spuitgietmachines om kunststof producten te maken.

 

Spuitgieten is naast productontwikkeling, QDP’s core business. Al meer dan vijftien jaar maken we kunststof producten voor uiteenlopende opdrachtgevers.

We hebben ruime ervaring met het verwerken van thermoplasten als:

 • ABS (Acrylonitril-Butadieen-Styreen)
 • PP (Poly-Propeen)
 • PE (Poly-Etheen)
 • HDPE (High-Density Poly-Etheen)
 • PS (Poly-Styreen)
 • PVC (Poly-Vinyl-Chloride)

Tevens verwerkt QDP ook diverse engineering plastics als:

 • PA (Poly-Amide)
 • POM (Poly-Oxy-Methyleen)
 • TPE (Thermo-Plastisch-Elstomeer)
 • SAN (Styreen-Acrylo-Nitril)

Ook bij kleine aantallen

Een groot misverstand is dat spuitgieten alleen rendabel is bij grote volumes, gezien de hoge investeringskosten van de matrijzen. Doordat wij de matrijzen in China in eigen huis vervaardigen zijn de kosten vele malen lager dan in Europa. Dat betekent dat ook voor kleine volumes het zeer aantrekkelijk is om te gaan spuitgieten.

Mocht uw budget toch nog niet reiken tot investering in matrijzen, dan kunnen wij ook voor u 3D printen.